Svenska formgivare att inspireras av

Ibland kan man fastna – och då är det toppen att ha någon man kan bli influerad av! I Sverige idag finns det många populära formgivare, stora som små. Här har jag listat några av mina favoriter och varför de är just duktiga och som kan hjälpa dig att få tillbaka kreativiteten! De grafiska formgivarna följer dagens trender gällande design så deras konst är rätt i tiden.

Carina Länk

Letar du efter en grafisk formgivare som skapar kreativa, simpla men ändå så fantastiskt vackra verk så bör du verkligen kolla in Carina Länk som är en svensk grafisk designer idag. Här hittar du vackra mönster och former som inriktat sig på böcker, tidningar, logotyper, affischer, broschyrer och liknande aspekter i designområdet. Det är både Torbjörn och Carina som driver studion tillsammans och du kan hitta många unika produkter av företaget.

Lisa Bengtsson

Lisa Bengtsson blev trött på att arbeta för andra och skapade 2007 sitt företag inom grafisk formgivning – ett perfekt val enligt mig! Här hittar man massor av vackra och unika mönster och produkter inom tapeter, tyger, porslin eller posters. Företaget erbjuder ett stort utbud av produkter med magnifika mönster och unika former. Gillar du en mer unik och speciell stil så är Lisa Bengtsson något du bör titta på!

Lilian Bäckman

Blanda både bilder, texter, färger, typsnitt och former så får du fram Lilian Bäckmans konst. 2007 släppte hon en tjock bilderbok som heter “Tre Feministiska Sagor” och släppte även en skönlitteratur 2011. Lilian levererar fantastiska bilder som verkligen är unika och ger känsla.

Det finns massor av olika grafiska designer där ute, så man kan faktiskt inte bara välja ut vissa personer! Alla inspirera på sina egna olika och unika sätt, och alla designers är olika på sina egna sätt så det är egentligen bara välja och vraka. Skulle det vara så att kreativiteten din skulle svika dig en stund så är det toppen att låta sig inspireras av andra designers och på så sätt få upp produktiviteten igen. Det är bara sätta dig framför datorn och söka på de populära sociala medierna idag efter dina favoritdesigners, se till att följa dem och sedan har du ett flöde fylld med dina favoritdesigners för kreativ inspiration!