Trender inom webbdesign för 2018

Vad kommer vara trendigt nu inom webbdesign inför det spännande året 2018? Alla populära och inspirerade designers idag följer trenderna stenhårt, så det är viktigt att ha koll på läget om man vill hänga med i svängarna! 2018 ger oss ett spännande år inom designvärlden vilket jag absolut ser fram emot! Så vad kommer egentligen vara trendigt?

Ljusa färger, olika mönster och unikheten!

Nu är det slut på svart och mörker! Det är minsann dags att ta fram de ljusare färgerna, för nu är det 2018 och just ljusa färger kommer vara trendigt här under 2018. Pastellfärger eller bara ljusa färger är tänket du ska ha helt enkelt. Sedan när du ändå håller på, så kan du strunta i simpla, enkelfärgade designer för i år är det dags att sätta lite spänning i vardagen med mönster! Det finns massor av olika slags mönster att skapa och jag ser fram emot kreativiteten som kommer flöda från alla designers ute i år. Att vara annorlunda och unik har alltid varit populärt i designvärlden och så har det varit i många år. Det är dessutom inte slut med det än! Vi kommer få möta massor av unika designidéer och tryck under 2018! “Tänk utanför boxen” är helt enkelt citatet som passar för 2018.

Illustrationer, organiska former och tydlig text

Vem älskar inte bohemiska mönster och vill ta ett steg in i hippie-världen? Det gör jag iallafall och därför ser jag fram emot 2018 oerhört mycket! Tänk dig även enkla och stiliga illustrationer på växter eller andra fantastiska föremål. Många illustratörer kan känna dig lyckligt lottade i år när populariteten i illustration och design växter så det knakar. Gör man dessutom illustrationer om det vardagliga livet så kan det bli extra populärt, då just det är trendigt 2018. Den minimalistiska trenden som pågått under 2017 fortsätter även under 2018, så enkelhet och smidighet är även trender inom webbdesign för 2018. Så tänk dig enkel, stor och tydlig text som inte är “för mycket” utan som helt enkelt är enkel att läsa och förstå.

Fokus på mobila enheter

Idag är det många människor som helt har slutat med en dator – och endas använder sin surfplatta eller telefon flitigt istället. Därför är mobilt en trend nu under 2018, så gör det anpassat och användarvänligt för alla typer av mobila enheter.